Ancestral Clearing

Ancestral Clearing laat zich op twee manieren uitleggen.

De ene uitleg is gebaseerd op de wetenschap dat trauma en emotionele wonden die zich ooit in jouw familiegeschiedenis afgespeeld hebben, en niet opgelost zijn, nog steeds aanwezig zijn in je DNA. Het directe gevolg hiervan is dat deze niet-opgeloste trauma’s van generatie op generatie aan ons doorgegeven worden en bepalend zijn voor hoe we reageren of handelen, zonder dat we er ons bewust van zijn dat we dit meedragen. En we blijven het dragen en doorgeven totdat we besluiten te willen helen.

Vele vormen van heling en persoonlijke ontwikkeling stellen ons in staat om naar een bepaald niveau te groeien, maar na een tijdje hebben we vaak het gevoel dat we weer terugvallen in oude patronen en gedragingen, alsof het niet anders kan. Ons deel van het probleem hebben we misschien opgelost, maar voorouderlijke trauma’s zijn nog steeds in ons en dat is wat ons niet in staat stelt om permanente heling te bereiken.

De andere uitleg is dat we bij een persoonlijk ervaren trauma in ons leven altijd blijven reageren zoals we toendertijd deden. Het wordt een automatisme en dat is meestal niet een gezonde of wenselijke reactie. Door naar het ontstaansmoment terug te gaan, zonder dat opnieuw te beleven, kan het met wortel en al aangepakt worden.

Met Ancestral Clearing openen we de weg naar een leven dat vanuit eigen keuzes en vrije wil geleefd wordt, zonder dat we bewust of onbewust gestuurd worden door wat we tot dan met ons meedragen hebben.

Dit is ook meteen de kracht van deze methode: het brengt permanente heling.

Ik ben in de loop der jaren opgeleid door John Newton, de grondlegger van Ancestral Clearing. Je kunt veel informatie en video’s op zijn website terugvinden. Het is wel in het engels. Klik hier om doorgeleid te worden. In deze video legt John uit hoe het in zijn werk gaat.

Als je een meer wetenschappelijke uitleg wilt hebben over epigenetica, klik dan hier en hier.