Een onverwacht pareltje

Ik lees graag (en nogal veel moet ik toegeven) online over gezondheid. Of dat nou over lichamelijke gezondheid gaat of over gezondheid ’tussen de oren’ zeg maar, er is een schat aan informatie te vinden op internet. Je moet wel goed zoeken, want veel is op z’n best middelmatig of gewoonweg onzin, maar ze zijn er wel die zeldzame pareltjes. Daar ben ik wel goed in geworden in de loop der jaren om dat onderscheid te maken. 

Zo kwam ik laatst al goochelend op een blog van dr. Eva Detko uit. Meteen wist ik dat ik iets bijzonders te pakken had, want haar blog raakte me. Dat is voor mij een goede leidraad en dan wil ik meer weten. Wat ze in het kort zegt is we meer controle over onze gezondheid hebben dan we ons realiseren. Aan de hand van haar eigen ervaringen legt ze in begrijpelijke taal uit hoe, en vooral wat we zelf anders kunnen doen naast de geneeskunde zoals we die nu kennen. Dat je gedachten een grote invloed hebben op je gezondheid maar ook hoe groot de invloed van je gezondheid is op het denken. Met een flinke portie wetenschappelijk onderzoek om dat te onderbouwen. Ja, dan heb je mijn interesse, omdat ik met mijn praktijk in datzelfde veld werk. Ze heeft me ook een aantal verbanden laten zien die ik zelf niet gelegd had. Fijn, want dat kan ik weer goed toepassen in mijn werk.

Ik vind het gewoon fijn dat een ander bevestigt dat je ècht controle hebt over je gezondheid. Helemaal mee eens! Jammer genoeg krijg je dat niet van je dokter te horen.

Haar blog is een uittreksel uit haar nieuwe boek. En ja, als je dan zo enthousiast bent als ik, dan is haar boek meteen besteld. Zo is mijn alsmaar groeiende bibliotheek weer uitgebreid met nog een pareltje. 

www.dr-eva.com/blog/you-have-more-control-over-your-health-than-you-realize-part-1

Deel bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp