Familie-opstellingen

Familieopstellingen is een therapeutische methode, die problemen visueel en daarmee oplosbaar maakt. Niet door analyse of gesprekken, maar door een onbewuste werking op zielsniveau.

In mijn praktijk werk ik met een-op-een opstellingen. Hierbij maak ik gebruik poppetjes of voorwerpen van jouw keuze die als representant kunnen staan voor een bepaald persoon of onderwerp die met jouw vraag te maken hebben. We maken hiermee een 3D beeld van wat zich werkelijk afspeelt. Dit beeld geeft andere, nieuwe inzichten die met jouw vraag te maken hebben.

Als je eenmaal gezien hebt wat zich in een opstelling laat zien, dan kun je het daarna nooit meer ‘ont-zien’. Er ontstaat een weten wat vaak niet rationeel te verklaren is, maar dat dikwijls tot een snelle oplossing van het probleem leidt. Dit gebeurt doordat het denken, voelen en doen op hetzelfde moment de ruimte krijgen in een opstelling: je kunt een vraag verhelderen, voelen wat je daarin tegenhoud, waar je energie van krijgt en waarvan je weg wilt blijven. En, niet onbelangrijk: je kunt ook uitproberen, experimenteren en kijken wat er dan gebeurt.

Uiteraard is een grote opstelling met echte representanten in overleg mogelijk.

 

Mocht je meer informatie willen over familieopstellingen kijk dan hier.