Over emotionele genezing

Over emotionele genezing…

Er is geen binnendoorroute naar emotionele genezing. De enige manier waarop we echt genezen is door de pijn te voelen tot hij langzaam minder wordt.

Ik weet dat het moeilijk is, maar weglopen, het toedekken, negeren of verdoven zal het niet doen verdwijnen. Dat is net als het nemen van een pijnstiller, het probleem blijft en als het uitgewerkt is, komt het hartzeer terug met een wraakactie. Als het aankomt op emotioneel lijden en hartzeer, is de enige manier om er doorheen te komen om het onder ogen te zien.

Je moet het voelen, huilen, praten, analyseren, ervan leren, nog meer praten, nog meer huilen, schrijven, verbranden, huilen tot je geen tranen meer hebt en er een tijdje mee leren leven tot het je langzaam begint te verlaten. Dit is de enige en kortste manier om goed te genezen van liefdesverdriet en verlies.

Intieme relaties zijn als een drug, we raken verslaafd aan het gevoel, verslaafd aan de gewoonten en gedragingen die we misschien al jaren of decennia delen en wanneer het eindigt, is het net als een verslaafde die afkickt, we worden getroffen door de ondraaglijk pijnlijke ontwenningsverschijnselen. De meeste mensen haasten zich om het gevoel te vervangen door iemand anders, in een poging om de pijn weg te laten gaan, maar dat is net als een alcoholist die overstapt van gin op whisky, gewoon een andere manier om de pijn te verdoven, maar het zal de oorzaak van de pijn niet wegnemen en dus stel je het genezingsproces alleen maar uit.

De moeilijkste manier is de beste manier, en de moeilijkste manier is om er bij te blijven. Blijf bij de pijn, accepteer het, werk het uit en huil het uit. En leer er vooral van.

Relaties zijn het belangrijkste middel tot persoonlijke evolutie dat we hebben. Als ze mislukken, is er altijd een belangrijke les te leren. Het maakt niet uit wie er schuld heeft aan de breuk, wat er ook gebeurd is, er is altijd iets wat we anders hadden kunnen zeggen of doen. Vraag jezelf af wat het leven je probeert te leren. Neem verantwoordelijkheid voor jouw aandeel in de mislukking en maak een mentale notitie om te proberen dat gedrag de volgende keer te corrigeren. Zo worden we langzaam maar zeker betere versies van onszelf. Als je dit doet, zul je op een dag dankbaar zijn voor de pijn omdat het je een betere jij heeft gemaakt.

En bovenal, zoek nooit wraak, zelfs als de ander duidelijk fout zat en jou opzettelijk pijn heeft gedaan, wees dan blij dat jullie niet meer bij elkaar zijn en loop weg. Verlaag jezelf nooit tot de slechtere normen van iemand anders. Kies altijd de beste weg, of de ander dat nu verdient of niet. Wraak nemen is niet jouw taak, daar zorgen de wetten van het universum wel voor. Vroeg of laat wordt iedereen op zijn plaats gezet en degenen die onaardig, egoïstisch of ontrouw zijn, zullen de gevolgen daarvan op hun eigen reis onder ogen moeten zien. Veel geluk voor hen! Gebruik in plaats daarvan je energie om te helen, opnieuw op te bouwen, te voeden en van jezelf te houden. Ik heb altijd gedacht dat de beste wraak in ieder geval is om te leren gelukkiger te zijn dan voorheen.

Als je door emotioneel lijden gaat, weet dan dat hoe pijnlijk en donker het nu ook lijkt, het voorbij zal gaan en ik kan je verzekeren dat als je het goed doet en je focust op wat belangrijk is, het licht aan het andere eind van de tunnel helderder zal zijn dan alles wat je ooit hebt meegemaakt.

Je zult trots op jezelf zijn omdat je dingen doet met moed, vriendelijkheid, integriteit en compassie en elke keer als we de juiste keuze maken, wat vaak de moeilijkste is, maken we onszelf krachtiger, vergeet dit nooit.

https://t.me/LauraAbolichannel

Deel bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp